Over ons

 

DSC_2996

Ik studeerde in 1971 cum laude af aan de afd. Vliegtuigbouwkunde (tegenwoordig Luchtvaarttechniek) aan de HTS te Haarlem

 

Mijn dienstplicht vervulde ik bij het Onderhoud en Materieel Squadron van de Groep Lichte Vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht waar ik in 1974 afzwaaide als tweede luitenant. Na de Luchtmacht heb ik ruim tien jaar bij het Korps Nationale Reserve als pelotonscommandant gediend. Als res. kapitein heb ik het Korps Nationale Reserve (NATRES midden 80-er jaren verlaten.

 

Tijdens mijn studie aan de HTS en diensttijd bij de Koninklijke Luchtmacht (KLU) heb ik aan zweefvliegen gedaan. Ik heb in totaal zo’n 400 vluchten gemaakt. Daarnaast was ik zweefvliegtuigtechnicus.

Henk Kayser  –  schipper

Zeilen heb ik bij Würing in Uitwellingerga in 16 kwadraats zeilboten (vergrote BM) geleerd. Jarenlang heb ik op plassen gezeild, eerst in een Varuna 400, daarna in een Varuna 505 en tenslotte een Centaur.

 

Mijn eerste kajuitzeiljacht was in 1997 een Jaguar 25. Hierdoor waren tochten op ruimer water mogelijk.

In 2000 werd de Jaguar verwisseld voor een Seamaster 925, waarmee ik in 2002 vanuit Den Helder de eerste oversteek naar Engeland (Lowestoft) maakte.

 

De Seamaster werd in 2005 verruild voor mijn huidige schip: een GibSea 105+ uit 1983.

 

Al mijn kajuitzeiljachten heten APJ.

Er wordt regelmatig aan mij gevraagd wat deze naam betekent. Het zou kunnen zijn: Afgedankt Polyester Jacht, wat ik best een toepasselijke naam vind. Het schip is immers door haar vorige eigenaar afgedankt.

Toen ik een naam voor mijn eerste kajuitboot moest bedenken moest dit een originele naam zijn. Nu wil het geval dat mijn eega mij altijd CCH en ik haar APJ noemde, de voorletters van onze voornamen. Dus de keus was gemakkelijk gemaakt: APJ, wat staat voor haar drie voornamen.

 

De volgende certificaten zijn in mijn bezit:

– Klein Vaarbewijs 1 & 2                                – NVvT Survival Training – indoor                             

– Marcom B                                                  – NvVT Survival Training – outdoor

– TKN – Theoretische Kust Navigatie               – Basic Offshore Safety Introduction and Emergency Response Training incl. HUET (Heli-

– EHBO (waarvan 12 jaar EHBO instructeur)      copter Undewater Evacuation Training) en brandbestrijding.

 

 

APJ Kayser - vd Zee

 Anny Kayser – van der Zee – genealoog

Anny is geen zeiler. Haar hobby is genealogie, ook wel stamboomonderzoek genoemd.

Deze hobby beoefent zij al ruim 30 jaar.

Daarnaast is zij ook actief in de Nederlandse Genealogische Vereniging, zowel landelijk als op afdelingsniveau (NGV afd. Delfland).

Naast deze activiteiten is zij ruim 23 jaar vrijwilliger bij het Nationaal Archief geweest waar zij meewerkte aan het maken van nadere toegang op het Hof van Holland.

 

Dit weerhoudt haar er niet van om geregeld mee te varen.